Pezen bevinden zich aan het uiteinde van spieren en zorgen voor de aanhechting van de spieren aan de botten. Overmatige prikkeling van de pees of de spier is debet aan het ontstaan van een peesontsteking (ook tendinitis genoemd). Een peesontsteking veroorzaakt pijn, irritatie, stijfheid en mogelijk bewegingsbeperking. De meeste peesontstekingen vinden doorgaans plaats in de schouder, elleboog, pols, dij, knie en de achterkant van de hiel.

Ontstaan peesontsteking

Factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een peesontsteking zijn een blessure, een steeds herhalende beweging, een plotselinge krachtsinspanning of een zeer intensief trainingsprogramma. Ook een beenlengteverschil of een voetafwijking kunnen leiden tot een ontsteking aan de pezen. Bij mensen boven de veertig kunnen instabiele gewrichten of botontkalking een rol spelen.

Fysiotherapie bij peesontsteking

Peesontsteking door overbelasting van een spiergroep kan overgaan door rust en koeling. Is er een lichamelijke beperking of hebt u aanleg voor peesontsteking, dan kan oefentherapie preventief werken. Uw fysiotherapeut analyseert de oorzaak van de ontsteking en stelt vervolgens een behandelplan op. Met fysiotherapie bij peesontstekingen wordt u (weer) pijn-, klachten- en ontstekingsvrij.
Overigens zet Chiropractie & Fysiotherapie bij peesontstekingen niet alleen fysiotherapie in maar ook shockwave therapie.